Kvalitní a čerstvé suroviny a také společnost

Nejlepší káva není pouze ta, která je připravena z velmi kvalitních a čerstvých surovin, i když uznávám, že to je první a nejdůležitější předpoklad pro přípravu tohoto lahodného moku. Aby se o kávě dalo říci, že je dobrá, abychom si na ní opravdu pochutnali a mohli o ní prohlásit, že takovou jsme již dlouho nepili, potřebujeme k ní většinou také milou společnost, nebo alespoň klid, mír a pohodu. Sebelepší věci si totiž člověk, pokud není v pohodě a je například ve stresu, nebo prožívá nějaké životní trauma či smutek, nedokáže vychutnat naplno.

Odpolední siesta

Až tedy budete zasedat k šálku lahodného nápoje připraveného z čerstvě namletých kávových zrn, uveďte se nejdříve do maximální pohody a vychutnávejte si tento nápoj všemi smysly. Dokud je ještě horký, vnímejte jeho intenzivní vůni a teprve poté si ho začněte po malých doušcích převalovat po jazyku. Jak asi sami usoudíte, tuto siestu si pravděpodobně nebudete moci udělat ráno před odchodem do práce, kdy většinou nestíháte, ale odpoledne po práci si ji budete moci užít dosyta.